Minimálna daň / daňová licencia v otázkach a odpovediach - Klabníková, Klára
Povinnosť platenia minimálnej dane z príjmov právnickej osoby je legislatívne upravená ako daňová licencia právnickej osoby v oblasti dane z príjmov v § 46b zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. s účinnosťou od 1. 1. 2014. To znamená, že prvýkrát povinnosť platiť minimálnu daň / daňovú licenciu vzniká daňovníkovi, ktorý je právnickou osobou za zdaňovacie obdobie roku 2014 podaním daňového priznania k dani z príjmov právnickej osoby po uplynutí zdaňovacieho obdobia roku 2014 v lehote podľa § 49 ZDP, t. j. v priebehu roka 2015. Ilustračné príklady.