Účtovanie rezerv podnikateľov v podvojnom účtovníctve - Adamíková, Monika
Opatrenie Ministerstva financií Slovenskej republiky zo 16. decembra 2002 č. 23054/2002-92, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva v z. n. p. upravujú v § 2a závierkové účtovné prípady. Ide o účtovné prípady, pri ktorých sa účtovný zápis uskutočňuje iba ku dňu, ku ktorému sa zostavuje účtovná závierka. Účtovanie rezerv je jedným zo závierkových účtovných prípadov.