Ekologický aspekt v okružných úlohách - Šofranko, Miroslav
Možnosti moderných modifikácií tradičných prístupov s cieľom minimalizácie spotreby paliva a znižovaním produkcie emisií CO2 do ovzdušia. Ciele úlohy EVRP-VC (Emissions Vehicle Routing Problem – Vehicle Category). Minimalizácia spotreby paliva, respektíve emisie CO2 namiesto jazdnej vzdialenosti.