O nutnosti zohľadnenia pravdepodobnosti a štatistických metód pri odhade a zisťovaní vedomostí študentov a osvojenia si študijného materiálu pomocou testov - Turňa, Ľubomír
Príspevok poukazuje na nutnosť zohľadnenia pravdepodobností a štatistických metód pri odhade a zisťovaní vedomostí študentov pomocou testov. Táto požiadavka vystupuje v oveľa naliehavejšej rovine pri automatizovanej elektronickej forme testovania. Niektoré možné chybné prístupy počas skúšania a overovania vedomostí. Autor sa snaží nájsť vhodné, transparentné, ľahko pochopiteľné a hlavne presvedčivé ilustrácie, súvisiace s nemalými problémami pri testovaní študentov.