Predikčné modely vo vybraných krajinách - Hyránek, Eduard, 1955-
Predikčné modely založené na finančných pomerových ukazovateľoch a na štatistických metódach podporujú objektívne a kvantitatívne rozhodnutia o úverovej schopnosti analyzovaného podniku. Model neodpovedá v rámci predikovania budúceho vývoja na odolnosť podniku voči kríze. Prezentácia predikčných modelov vo vybraných krajinách: Veľká Británia, Nemecko, Holandsko, Iránska islamská republika, stredná Európa.