Zamestnávanie dôchodcu v roku 2015, jeho výhody pre zamestnávateľa, ale aj pre zamestnanca - Kušnírová, Jana, 1977-
Príjem zamestnanca - dôchodcu na pracovnú zmluvu alebo na dohodu je podľa zákona o dani z príjmov považovaný za príjem fyzickej osoby zo závislej činnosti. Základ dane u dôchodcu je vyjadrený ako rozdiel hrubého príjmu a zaplatených povinných poistných príspevkov. Dôchodca má tiež povinnosť odvádzať preddavky na daň z príjmov zo závislej činnosti.