Systém riadenia CLLD pre programové obdobie 2014-2020 - Brindzová, Zuzana
Miestny rozvoj vedený komunitou (CLLD - "Community Led Local Development") je nástroj na zapájanie sa do rozhodovania o sociálnom, environmentálnom a ekonomickou rozvoji územia. Je založený na princípe zdola-nahor a na znakoch metódy LEADER, doteraz využívanej len ako samostatná iniciatíva Európskej únie a súčasť programov rozvoja.