Samofinancovanie a podnikanie organizácií tretieho sektora - Brindzová, Zuzana
Samofinancovanie je proces, pri ktorom organizácie tretieho sektora využívajú svoje kapacity (ľudské, materiálne, finančné, know-how) na tvorbu a získavanie finančných zdrojov pri napĺňaní svojho poslania. Tento spôsob financovania umožňuje vytváranie zdrojov vlastnými silami v organizácii. Cieľom samofinancovania je zabezpečenie vlastných zdrojov v organizácii.