Intrastat hlásenia v roku 2015 - Válek, Juraj, 1981-
K 1. 4. 2010 nadobudol účinnosť zákon č. 55/2010 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike v znení neskorších predpisov. Podľa neho je elektronická forma hlásení Intrastat považovaná za výlučne jediný možný spôsob splnenia spravodajskej povinnosti o obchode s tovarom medzi členskými štátmi EÚ. Čiastkové hlásenia, zrušenie položky, zrušenie hlásenia a opravu hlásenia je možné urobiť len elektronickou formou.