Is there a co-movement between the China and US agricultural futures markets? - Zhang, Bing
Dlhodobá rovnováha trhov skúmaná na futures (futurity) sójových bôbov a obilia. Spillover efekt v smere USA - Čína na trhu futures so sójou. Nedostatočná regulácia poľnohospodárskych produktov čínskou vládou. BEKK GARCH metóda, VAR a VECM modely a Grangerova kauzalita. Stacionárny test koreňa jednotky (unit root test) a test kointegrácie. Test návratnosti a variability prelievania (return and volatility spillover test).