Intrastat hlásenia - čo nie je predmetom - Válek, Juraj, 1981-
Pre systém Intrastat nie je tovarom tovar v jednoduchom obehu, tzn. tovar, ktorý je cez Slovensko iba prepravovaný alebo sa na území Slovenska zdržiava len z prepravných dôvodov, a tiež vybrané tovary, ktoré sú v článku bližšie špecifikované. Spravodajské jednotky na Intrastat hláseniach nevykazujú tovary, ktoré boli prepustené do colných režimov aktívny zušľachťovací styk a prepracovanie pod colným dohľadom a ktoré boli následne odoslané či prijaté iným členským štátom, než v ktorom boli do týchto režimov prepustené.