Štíhle riadenie - lean management - Poniščiaková, Oľga
Lean management - spôsob práce, či filozofia, ktorá si kladie ze cieľ zvyšovať pridanú hodnotu všetkých firemných činností pre zákazníka a zároveň znižovať úroveň plytvania zdrojmi, či sa už jedná o finančné prostriedky, ľudskú prácu, čas, materiál, či napr. skladové priestory. Jeho cieľom je znížiť zbytočné a neproduktívne plytvanie všetkými zdrojmi na minimum, čím sa môže buď zvýšiť pridaná hodnota pre zákazníka, alebo znížiť jeho náklady. Kde možno uplatniť lean management. Ako sa tento populárny spôsob riadenia vyvíjal.