Interdisciplinárne zameraný výskum cestovného ruchu - Gajdošík, Tomáš
Základy vedeckého skúmania cestovného ruchu položené v dvadsiatych rokoch 20. storočia. Nová vlna záujmu o cestovný ruch ako formu migrácie obyvateľstva a jeho skúmanie z ekonomického, geografického a sociologického hľadiska. Najvplyvnejšie časopisy o cestovnom ruchu. Graf sieťovej analýzy najvplyvnejších diel o cestovnom ruchu. Najcitovanejší autori vo vedeckých časopisoch v rokoch 1996-2010.