Stroj času: první dochovaná pojistná smlouva - Mesršmíd, Jaroslav
História prvej zachovanej poistnej listiny (zmluvy) z roku 1347 v Janove, ktorá bola dohodnutá ako forma sľubu splatiť fiktívnu pôžičku v prípade ak nastane akékoľvek nešťastie (udalosť), týkajúce sa poistenej lode.