Hodnotenie ekonomického potenciálu obcí - Žárska, Elena, 1955-
Hodnotenie bonity obce. Príspevok predstavuje určenie bonity obcí SR, a to 85 obcí a miest bratislavského kraja na základe 18 ukazovateľov. Analýzou sa testujú 2 hypotézy : priama úmernosť vzťahu medzi hodnotou bonity a veľkosťou obce a priama úmernosť medzi hodnotou územnej bonity a prosperitou územia. Výstupy prvú hypotézu potvrdzujú, druhú nie.