Metódy oceňovania úbytku majetku rovnakého druhu a ich vplyv na verný a pravdivý obraz - Pakšiová, Renáta, 1974-
Analýza oblasti vplyvu metódy oceňovania úbytku majetku rovnakého druhu ( zameniteľného majetku) na meranie výkonnosti podniku prostredníctvom výsledku hospodárenia, s ohľadom na možnosti členských krajín EÚ, v súlade so Smernicou Európskeho Parlamentu a Rady 2013/34/EÚ z 26. júna 2013 o ročných účtovných závierkach, konsolidovaných účtovných závierkách a súvisiacich správach určitých druhov podnikov, povoliť aj metódu LIFO ako alternatívu k doteraz povoleným metódam stanovenia ocenenia úbytku majetku rovnakého druhu.