Gazprom začal stavět plynovod do Turecka - Kysilka, Hugo
Projekt South Stream, ktorý mal obísť krízovú Ukrajinu a priviesť ruský plyn cez Čierne more na Balkán, bude nahradený plynovodom Turkish Stream.