K ontologii pohybu existence, srovnání Platónova a Patočkova pojetí člověka - Ritter, Martin
Dva prístupy k ľudskému bytiu: Platónov výklad troch častí ľudskej duše a Patočkova koncepcia troch pohybov existencie. Platónov realizmus a Patočkova metafyzika. Funkcionálne rozdiely.