Nano od základu zmení výrobu - Jurina, Ľubomír
Symbol moderného priemyslu - dlhá výrobná linka, ktorú v r. 1913 zaviedol Henry Ford v továrni Highland Park. Inteligentné roboty nahrádzajúce ľudskú prácu pri monotónnych úkonoch. 3D tlačiarne - predmety nemusia vznikať len odoberaním materiálu ale aj jeho pridávaním (aditívna výroba). Štafetu preberajú nanotechnológie. Inšpirácie z prírody. Zrod nanoinžinierstva. Programovateľné materiály. Snaha vytvoriť "umelú hlinu" a skombinovať ju s elektronikou.