Abbreviatory principles - Kapráliková, Ivana, 1974-
Názory na princípy skracovania v anglickej slovotvorbe a poukázanie na rôzne jedinečné dôvody pre túto tendenciu. Funkčné, afektívne a psychologické dôvody v súvislosti s vývojom anglického jazyka: stručnosť, jasnosť, lenivosť a potreba prispôsobiť jazyk rytmu moderného života. Skracovanie v interných dokumentoch EÚ.