Factors determining the corporate capital structure in the Czech Republic from the perspective of business entities - Strýčková, Lenka
Identifikácia faktorov determinujúcich kapitálovú štruktúru firiem v Českej republike. Interné a externé determinanty kapitálovej štruktúry. Na základe faktorovej analýzy sú za 3 klúčové externé determinanty považované hospodársky a politický vývoj v krajine, trhové prostredie, úroveň daňových a úrokových sadzieb a za najdôležitejšie interné determinanty je považovaná firemná filozofia, náklady kapitálu, finančné zdravie a zadĺženosť podniku.