Rizikový manažment a sprostredkovanie poistenia - Poór, Róbert
Efektívnosť sprostredkovania poistenia je závislá od právneho pochopenia samotnej činnosti poisťovne. Základom poisťovacej činnosti je riadená akceptácia rizík. Aby sa stanovila akceptovateľnosť rizika, je nutné toto riziko posúdiť. Posudzovanie rizika je zo strany poisťovne veľmi zodpovedné, pretože pri podcenení posudzovania rizika môže dôjsť k nečakaným škodovým udalostiam u klienta a tým ku zníženiu celkovej efektívnosti činnosti poisťovne.