Turecké volby 2015: konec dominance AKP? - Čejka, Marek
Parlamentné voľby, ktoré sa konali v Turecku v tomto roku, boli do istej miery referendom o politickom kurze, ktorý nastolila Strana spravodlivosti a rozvoja (AKP) na čele so súčasným prezidentom Recepom Tayyipom Erdoğanom. Napriek jednoznačnému víťazstvu tejto strany došlo k politickému posunu, pretože strana AKP nie je schopná zostaviť jednofarebnú väčšinovú vládu. Štyri hlavné politické strany v aktuálnom tureckom parlamente.