Vplyv finančnej krízy na spokojnosť bankových klientov vo vybraných krajinách Európy - Assad, Ali
Globálny i európsky bankový trh prešiel v posledných rokoch, predovšetkým v období po roku 2007 obdobím obrovskej neistoty a zmätku. V roku 2007 dosahovali bankové inštitúcie rekordné zisky. Po nástupe hospodárskej krízy sa stal bankový sektor predmetom verejnej kontroly, keďže bol v prípade mnohých krajín financovaný i z prostriedkov daňových poplatníkov. Vplyv bankových klientov na podnikateľskú činnosť bánk je nepopierateľný a i z pohľadu banky ako podnikateľského subjektu je nevyhnutné zamerať sa na aspekty, ktoré ovplyvňujú počet klientov a ich spokojnosť.