Čína s Ruskom stavajú eurázijský monoblok - Pressburg, Adrian Peter
Schôdza združenia BRICS a samit Šanghajskej organizácie spolupráce (ŠOS) zorganizované v Rusku. India a Pakistan ako noví členovia ŠOS. Členovia zoskupenia BRICS a ŠOS. ŠOS - obchodno-bezpečnostná medzivládna inštitúcia. Rozvojové projekty.