Prognózovanie platobnej schopnosti malých a stredných podnikov - Bondareva, Irina
Nie vždy malý podnik má možnosť (z kvalifikačných a finančných dôvodov) urobiť širšiu analýzu platobnej schopnosti ako vlastného podniku, tak aj svojich partnerov. Avšak sú určité metódy, ktoré dovoľujú aj malým podnikom uskutočniť expres analýzu finančnej situácie. Jednou z takých metód je Conan-Holder model, ktorý je postavený na základe skúmania dynamiky úrovne platobnej schopnosti 190-tich malých a stredných francúzskych podnikov. Analýza vypovedacej schopnosti uvedeného modelu a možnosti jeho využitia pre malé a stredné podniky SR.