Význam klastrov pre oblasť zamestnanosti a malých a stredných podnikov - Havierniková, Katarína
Vzájomné súvislosti medzi klastrami, zamestnanosťou a malými a strednými podnikmi v Slovenskej republike. Na základe prepočtov, prostredníctvom lokalizačného koeficienta sú kraje zotriedené do štyroch skupín pre tvorbu klastrov v troch odvetviach ekonomiky SR: poľnohospodárstvo, priemysel a stavebníctvo. V príspevku sú využité dve štatistické metódy – Pearsonov koeficient korelácie a Metóda lokalizačného koeficientu.