Standardy kvality sociálně-právní ochrany a jejich zavádění do praxe metodický návod - Solařová, Hana
Sociálno-právna ochrana detí (SPOD) a povinnosť riadiť sa štandardami kvality sociálno-právnej ochrany. Štandardy sú záväzné najmä pre orgány SPOD, organizácie zabezpečujúce prípravu žiadateľov o sprostredkovanie osvojenia alebo pestúnsku starostlivosť o dieťa a zariadenia pre deti vyžadujúce okamžitú pomoc. Zavedenie, význam, proces a kontrola štandardizácie SPOD.