Vymezení rozsahu zvláštní povodně a odhad jejich dopadů - Jandora, Jan
Stručné zhrnutie postupov používaných pri stanovení rozsahu a priebehu osobitnej povodne v území pod porušeným vodným dielom. Získané výsledky slúžia ako podklad pre krízové riadenie v ohrozenej oblasti, pre hodnotenie bezpečnosti vodného diela, pre posúdenie efektívnosti a ekonomickej rentability prípadných opatrení na zvýšenie bezpečnosti diela. Analýza tiež umožňuje vyhodnotenie počtu potenciálnych obetí na ľudských životoch.