Nové trendy v odbornom vzdelávaní v slovenskej republike - Orbánová, Darina
Nedostatok odborných pracovných síl a vysoká nezamestnanosť mladých ľudí ovplyvnili zavádzanie duálneho vzdelávania aj v Slovenskej republike. Duálne vzdelávanie je kombináciou teoretického vzdelávania a praktického odborného vzdelávania. Hlavnými partnermi sú zamestnávatelia, školy a žiaci. Tvoria dobre fungujúci systém, ktorý prináša výhody pre všetkých. Výučba v škole sa strieda s praktickým vyučovaním v priestoroch zamestnávateľa. Výsledkom tohto procesu má byť dobre pripravený absolvent, ktorý je potrebný pre konkrétnu prácu v konkrétnej firme.