<The> Impact of management information systems adoption in managerial decision making: a review - Al-Mamary Hasan, Yaser
Pre úspešné a efektívne manažérske rozhodovanie je potrebné poskytovať presné, včasné a relevantné informácie. Manažérsky informačný systém je typ informačného systému, ktorý využíva interné dáta zo systému a sumarizuje ich v zmysluplnej a užitočnej forme manažérskych reportov na použitie v manažérskom rozhodovaní. Manažérsky informačný systém zlepšuje kvalitu informácií a následne ovplyvňuje manažérske rozhodovanie.