Sociálno-ekonomické determinanty vplyvu na zdravie v Slovenskej republike - Rehák, Róbert, 1984-
Problematika zdravia zo všeobecného aj z praktického hľadiska. Súbor hlavných determinantov, ktoré veľkou mierou vplývajú na zdravotný stav obyvateľstva a poukazujú na ich vplyv na zdravie a vplyv zdravia na fungovanie ekonomiky. Návrh odporúčaní a opatrení zo strany štátu, samospráv, samotných podnikov, zdravotného, ako aj školského systému a na osvetu jednotlivca.