Fenomén Corporate IQ – teoretické vymedzenie a možnosti hodnotenia jeho efektívnosti v praxi - Zorkóciová, Otília, 1954-
Identifikácia fenoménu CIQ ako jedného z najnovších prístupov k efektívnemu strategickému mysleniu a riadeniu podnikateľských subjektov vedúcemu k zvyšovaniu ich výkonnosti pri rastúcom uspokojovaní nárokov a potrieb ako vonkajšej verejnosti (zákazníkov – spotrebiteľov, dodávateľov – odberateľov a ostatných, s nimi spolupracujúcich subjektov), tak aj vnútornej verejnosti (najmä samotných zamestnancov). Implementácia princípov budovania CIQ ako základných zručností a kompetencií úspešných a konkurencieschopných podnikateľských subjektov deklaruje najnovšie vývojové tendencie rozvoja inteligentného podnikania. Pochopenie a uplatnenie zásad inteligentného podnikania predstavuje nenahraditeľnú súčasť uplatňovania podnikateľskej stratégie na všetkých úrovniach manažmentu, ktorá umožňuje reagovať na nové výzvy v podnikovom procese inovácií.