Psychologické dopady a vliv etnicity pachatele v procesu rekognice - Trojanová, Hana
Rekognícia je bežnou kriminalistickou metódou používanou v trestnom poriadku, ktorej subjektom t.j. rozpoznávajúcou osobou je spravidla poškodená osoba, či iný svedok. Narastajúci výskyt kriminálneho vyšetrovania pri podávaní svedectva a spôsoby prezentovania objektov rekognície. Miera a vzťah chybných identifikácii pri páchateľoch cudzej národnosti s osobami našej a cudzej etnicity.