Comparing two non-comprensatory composite indices to measure changes over time: a case study - Mazziotta, Matteo
Postup pri konštrukcii zloženého indexu (identifikácia javu,výber, normalizácia a agregácia ukazovateľov). Upravený index Mazziotta-Pareto. Funkcia priemer-minimum (mean-min). Aplikácia reálnych dát v talianskych regiónoch.