Effective exchange rates in central and eastern european countries: cyclicality and relationship with macroeconomic fundamentals - Stavárek, Daniel
Komparácia nominálneho a reálneho výmenného kurzu krajín SVE. Prehľad mechanizmov výmenných kurzov krajín v čase. Volatilita a cyklickosť vo vývoji kurzov. Krížová korelácia medzi výmennými kurzami a makroekonomickými ukazovateľmi - HDP, úrokovou mierou, peňažnou zásobou a mierou investičnej činnosti.