Bariéry a možnosti rozvoja vinohradníctva a vinárstva na Slovensku - Krnáčová, Paulína, 1983-
Vinohradníctvo a vinárstvo na Slovensku môžeme vďaka ich dlhodobej histórii považovať za jeden zo symbolov slovenskej krajiny. Je to niečo, čo vytvára predstavu krajinného obrazu a špecifikum tradičného slovenského remesla. Najväčšie bariéry rozvoja a ochrany vinohradníctva a vinárstva na Slovensku. Hoci v posledných rokoch došlo k výraznému zlepšeniu, stále môžeme marketing slovenských vín, resp. vinárstiev, a ich propagáciu považovať za slabú stránku slovenských vinohradníkov a vinárov. Aspekty pre rozvoj a ochranu vinohradníctva a vinárstva na Slovensku.