Od analýzy priestorovej štruktúry k identifikovaniu trendov vo vývoji poľnohospodárskej krajiny v zázemí Bratislavy - Cebecauerová, Martina
Charakter premeny poľnohospodárskej krajiny prostredníctvom sledovania zmien krajinnej pokrývky v období rokov 1949 a 2003, vizualizácia priestorového rozloženia týchto zmien a identifikácia procesov a hnacích síl, ktoré ovplyvnili obraz súčasnej poľnohospodárskej krajiny. Článok sa sústreďuje na zázemie Bratislavy, ktorá pôsobí ako silný katalyzátor celkových zmien a značne determinuje priestorové štruktúry okolitého prostredia.