Druhý pilier hospodárskeho zázraku - Baláž, Peter
Dôraz na vzdelávanie a jeho kvalitu v Číne. Priorita čínskej vlády - zabezpečiť vzdelanie čo najširšiemu počtu obyvateľstva. Budovanie materiálno-technického a personálneho zázemia. Zvyšovanie investícií do vzdelávania. Dominantné pozície čínskych vysokých škôl a univerzít v celosvetových hodnoteniach. Otvorené univerzity. Dôraz na vedu a výskum. Pracovná sila - základ čínskeho ekonomického úspechu.