Labor tax harmonization in a multi-country model - Senaj, Matúš
DSGE model so štyrmi kategóriami krajín: štruktúra a kalibrácia modelu váženým priemerom daňových sadzieb. Skúmaný vplyv pre Nemecko, Slovensko, eurozónu a krajiny zvyšku sveta v hlavných makroekonomických veličinách v dlhom období. Dilema: je výhodnejšia konkurencia alebo kooperácia v daňovej politike krajín? Analýza dopadov volatility šokov na fiškálnu kondíciu krajiny.