Economics of luxury - who buys luxury goods? - Rod, Aleš
Model diskrétneho výberu s dvomi závislými premennými za účelom determinácie vlastností pravdepodobnosti nákupu luxusného tovaru. Sociálny status, efekt demonštrácie a inklinácia k vyššej triede spoločnosti. Význam príjmu pri obstarávaní luxusného a značkového tovaru. Rola falšovaných tovarov a napodobenín na trhu a ich význam pre dopyt zákazníka.