Emigrácia z Československa v období studenej vojny v modeli push a pull faktorov - Štefančík, Radoslav, 1976-
Migrácia v teoretickom ponímaní. Push faktory v kontexte emigrácie z Československa. Prílev utečencov z Československa do Rakúska medzi rokmi 1956-1992. Dôvody utečencov. Pull faktory v kontexte emigrácie z Československa.