Občianska neposlušnosť a demokracia - Ferencei, Lucia
Historický pohľad na myšlienku neposlušnosti. Tri typy autority podľa Maxa Webera. Moc a autorita. Pojem občianska neposlušnosť. Definícia občianskej neposlušnosti. Občianska neposlušnosť a násilný politický odpor.