Fruit production and trade comparison in Hungary and Slovakia - Németh, Szilvia
Článok skúma vývoj v maďarskom a slovenskom odvetví ovocinárstva pred a po vstupe do EÚ z hľadiska produkčného a zahraničného obchodu. Monitoruje výmeru ovocných sadov, štruktúru pestovaných odrôd ovocia, zmeny v produkcii ovocia, vývoj dovozu, vývozu ovocia a takisto vývoj obchodnej bilancie v rokoch 2002 do 2012.