Global imbalances - Sinproh, Chalotorn
Aktuálny stav salda bežného účtu platobnej bilancie USA a prebytok bežného účtu Číny. Hromadenie rezerv v cudzích menách v Číne a vysoká zraniteľnosť pri globálnych šokoch pri proexportne orientovanej ekonomike. Zadlženie USA z dôvodu očakávaného rastu a sily ekonomiky.