Ekonomické zhodnotenie vybraných rozdielov ekologického a konvenčného hospodárenia na Slovensku - Kozáková, Jana
Článok je založený na ekonomickom zhodnotení (celkovej nákladovosti, dotačnej podpore, ziskovosti) ekologického a konvenčného systému hospodárenia, pričom sleduje v období 2009-2012 viac ako 1050 poľnohospodárskych subjektov, z ktorých viac ako 15% tvoria ekologicky hospodáriace subjekty. Hodnoty jednotlivých ukazovateľov sú vyjadrené prostredníctvom priemerov, mediánov a percentilov, pričom na overenie stanovených hypotéz je využité overovanie štatistickej významnosti rozdielov medzi oboma systémami prostredníctvom t-testu.