Význam zelenej ekonomiky v kontexte zeleného rastu - Kočner, Marián
Trvale udržateľný rozvoj predstavuje vývoj ľudskej spoločnosti s ohľadom na zachovanie životného prostredia pre budúce generácie. Článok je zameraný na strategické priority s cieľom dosahovania ekonomického rastu spolu s ekológiou a kvantifikáciou nepriamych účinkov. Popisuje multi-kriteriálnu rozhodovaciu analýzu, ktorá berie do úvahy nepriame efekty vo forme environmentálnych hľadísk. V závere článku sú uvedené prínosy výskumu.