Nové ohnisko napätia na Balkáne? - Škvrnda, František
Krátka história Macedónska. Rozdelenie Macedónska medzi tri štáty po dvoch balkánskych vojnách (1912-1913). Konflikty súvisiace s rozpadom Juhoslávie. Ozbrojené násilie albánskych teroristov.