Európska stabilita rok po Kryme - Škvrnda, František
Zmena vládnej moci v Kyjeve 22. februára 2014 a čoraz väčšmi komplikovaná a radikalizovaná situácia na Ukrajine. Bývalé časti Ukrajiny - nové pomenovanie Republika Krym a Sevastopoľ - ako súčasti Ruskej federácie. Nezvratný krok, ktorý sa uskutočnil neštandardným spôsobom. Sankcie USA a Európskej únie voči Rusku. Rôzne aktivity USA na posilnenie svojej pozície v Európe. Hľadanie primeraného partnerstva medzi susediacimi veľmocami (EÚ a Ruskom).