Uplatňovanie nezdaniteľných častí základu dane v roku 2015 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Nezdaniteľné časti základu dane ovplyvňujú výpočet daňovej povinnosti každej fyzickej osoby. Uplatniť si ich však môže iba daňovník, ktorý v príslušnom zdaňovacom období dosahoval tzv. aktívne príjmy. Zmeny v oblasti uplatňovania nezdaniteľných častí základu dane priniesol aj rok 2015. Keďže sa k 1. júlu 2014 nemenila suma životného minima, výška nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka a tiež nezdaniteľnej časti základu dane na manželku sa oproti roku 2014 nemení. Ilustračné príklady.